You are currently viewing زبان های برنامه نویسی و انواع آن

زبان های برنامه نویسی و انواع آن

برای یک‌بار هم که شده به پردرآمدترین مشاغل دنیا فکر کرده‌اید، غیرممکن است نام برنامه‌نویسی را در بین چند شغل برتر و پردرآمد جهان ندیده باشید!
بهتر است این‌طور بگوییم که برنامه‌نویسی تنها یک شغل نیست؛ بلکه یک مهارت است که در هر حرفه و صنعتی کاربرد دارد. جالب است بدانید کسب‌وکارهایی که با برنامه‌نویسی در ارتباط‌اند، درآمد بیشتری دارند. به همین دلیل برنامه‌نویس‌ها بیکار نیستند و همیشه کاری برای انجام‌دادن دارند و اگر دقت کنید در هر سازمان و ارگانی نیاز به یک برنامه‌نویس می‌باشد.
اینکه می‌گویند برنامه‌نویسی صرفاً مختص دانشجویان رشته کامپیوتر است و با سایر رشته‌ها مرتبط نیست، چنین تصوری اشتباه است. چرا که به متخصصان برنامه‌نویسی در اغلب زمینه‌ها بخصوص حوزه پزشکی و اقتصادی و… نیاز است و از آن استفاده می‌شود. در ادامه شما را با زبان های برنامه نویسی و انواع آن آشنا خواهیم کرد.
برنامه‌نویسی حرفه‌ای جذاب و پرتقاضاست که زبان‌های مختلفی دارد. سؤال اینجاست که کدام زبان برنامه‌نویسی پرکاربرد است؟ در برنامه‌نویسی قدم اولی که باید بردارید شناخت زبان‌های برنامه‌نویسی و انواع کاربرد آن‌هاست. شما قبل از هر چیزی باید به طور کامل با ویژگی‌های زبان برنامه‌نویسی آشنا شوید.

زبان برنامه‌نویسی تحت وب یا ویندوز؟


به نظر من بهتر است اطلاعات کافی درمورد زبان های برنامه نویسی و انواع آن به دست آوردید. باید بگوییم که انتخاب این دو مورد برای برنامه‌نویسان یک دوراهی سخت به‌حساب می‌آید. چون هرکدام از این زبان‌ها به نوبه خود پرکاربرد تراند. اگر می‌خواهید به دنیای برنامه‌نویسی وارد شوید بای است یکی از این دوشاخه را برای خود انتخاب کنید.
ما در ادامه این مطلب شما را بیشتر با زبان برنامه‌نویسی تحت وب و ویندوز آشنا می‌کنیم.

تحت وب

اگر می‌خواهید خارج از کشور هم درآمد کسب کنید، برنامه‌نویسی تحت وب گزینه خوبی برای این کار است. در برنامه‌نویسی تحت وب انواع نرم‌افزارهای وب تولید می‌شود که از آن برای کارهای مختلفی از جمله خدماتی، فروشگاهی، معرفی کالاها و محصولات شرکت‌ها و کارخانه‌ها و… بهره گرفته می‌شود.
تمامی وب‌سایت‌هایی که در گوشی همراه و یا دسکتاپ خود با یک سرچ ساده در گوگل می‌بینید، همگی توسط برنامه نویسان تحت وب کار، انجام شده است.
برنامه‌نویسی تحت وب این روزها خیلی سروصدا به پا کرده و شاید یکی از مزایایی که داشته است توسعه کسب‌وکارها بوده به عبارتی باعث شد که اغلب آن‌ها بتوانند محصولات کالاهای فروشی خود را بهتر به مشتری معرفی کنند و به فروش برسانند.

تحت ویندوز

شما به کمک این زبان می‌توانید نرم‌افزارهای ویندوز را طراحی و اجرا کنید. از ویژگی‌های برنامه‌نویسی تحت وب این است که نیازی نیست با جایی ارتباط برقرار کنید، همچنین سرعت بالایی دارد و دسترسی کاملی به دید کاربر دارید، یعنی می‌توانید هر چیزی را که می‌خواهید به نمایش بگذارید و از این نظر نسبت به وب بهتر است؛ چون شما در وب همه چیز را نمی‌توانید برای کاربر نشان دهید.


انواع زبان برنامه‌نویسی و کاربردهایشان


برنامه‌نویسی علاوه بر کاربردی که دارد، سرگرم‌کننده هم هست. هرکدام از زبان‌های برنامه‌نویسی به نوبه خود جذابیت خاص خود را دارد. فقط کافی است کمی درمورد زبان‌های برنامه‌نویسی و کاربردشان اطلاعات کسب کنید.
خب به نظر من مهم‌ترین قسمت مقاله از همین‌جا شروع می‌شود! کسانی که علاقه‌مند به برنامه‌نویسی هستند و قصد دارند وارد این حوزه شوند، فطعا باید یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی را انتخاب کنند. انتخاب زبان برنامه‌نویسی نیازمند شناخت دقیق کاربرد آن‌هاست ما در ادامه این مطلب زبان‌های برنامه‌نویسی و انواع آن را به همراه ویژگی‌هایشان بیان کردیم.

پایتون python


این زبان برنامه‌نویسی همان‌طور که از نامش پیداست مار محبوب دنیای برنامه‌نویسی است. پایتون تقریباً در اغلب حوزه‌ها کاربرد دارد و جز زبان‌های چندمنظوره به‌حساب می‌آید. چرا اول‌ازهمه به پایتون اشاره کردیم؟ چون پایتون برای یادگیری برنامه‌نویسی، زبانی مناسب درعین‌حال جالب برای تازه‌واردهاست.
شرکت‌های معروفی مانند گوگل، یاهو، ناسا، فیس‌بوک و… از پایتون استفاده می‌کنند. کاربرد پایتون در هوش مصنوعی، توسعه زبان اسکریپتی وب‌سایت، تحلیل داده، یادگیری ماشین می‌باشد. اما قسمت جالب و شاید هم ترسناک ماجرا اینجاست که پایتون به‌عنوان یکی از بهترین ابزارهای هک معرفی شده است و بخش زیاد کار هکرها با همین زبان انجام می‌شود.

البته هوش مصنوعی خودش یک مبحث بسیار گسترده ای است که ما به طور مجزا در یک مقاله تخصصی در همین وب سایت به آن اشاره کرده ایم.


سی شارپ #C


این زبان جز ۵ زبان برتر برنامه‌نویسی دنیاست که در میان برنامه‌نویسان محبوب است. یادگیری سی شارپ کار سختی نیست چرا که جز زبان‌های سطح بالاست و فراگیری زبان‌های سطح بالا هم به طبع راحت‌تر است. پس در نتیجه به‌آسانی می‌توانید تمامی دستورالعمل‌های این زبان را یاد بگیرید. از سی شارپ اغلب برای ساخت برنامه‌های دسکتاپ یا همان ویندوز، تحت وب، تولید بازی‌های کامپیوتری و نسخه موبایل به کار می‌برند.


سی پلاس پلاس ++C از زبان های برنامه نویسی سطح بالا


سی پلاس پلاس جز زبان‌های شی گرا و سطح بالاست. شما به کمک این زبان می‌توانید کلیه کارهایی که مربوط به سیستم‌عامل است را انجام دهید. علاوه بر این مورد می‌توانید از آن برای ساخت بخش‌ها و لایه‌های مختلف سیستم‌عامل از جمله windows)، (macos iOS linux تولید نرم‌افزار، بازی‌سازی برای انواع کنسول‌ها و تحت وب و برنامه‌نویسی موبایل و تبلت به کار ببرید.
بخشی از هوشمندسازی خودروها، باز هم مربوط به استفاده از زبان سی پلاس پلاس می‌باشد همچنین در صنایع پزشکی هم در تولید و ساخت تجهیزات پزشکی از این زبان استفاده می شود.


جاوا اسکریپت JavaScript


شاید این روز ها نام این زبان زیاد به چشم و گوشتان خورده است. همان‌طور که پیداست جاوا اسکریپت زبان برنامه‌نویسی محبوب برای طراحی صفحه وب است که به‌راحتی می‌توان با استفاده از زبان‌های HTML و CSS وب‌سایت طراحی کرد.
جاوا اسکریپت یاهمان js که اختصار کلمه (java script) است، می تواند کد های html و css را تغییر دهد. ابتدای کار طراحی سایت با html می باشد که حکم اسکلت و ساختار سایت را دارد البته برای زیباتر کردن اسکلت وبسایت، باید از css استفاده شود و نحوه چیدمان تصاویر هر گونه تغیرات و… نیز با همین زبان تعیین می شود.
جاوا اسکریپت بر اساس شی گرایی، داینامیک و مفسری پیش می‌رود. این زبان سمت سرور و کاربر مورداستفاده قرار می‌گیرد.


پی اچ پی PHP


از بان های برنامه نویسی و انواع آن می توان به پی اچ پی اشاره کرد این زبان یکی از فناوری‌ها جدیدی است که به جاوا اسکریپت اضافه شده و سمت سرور و کاربر انجام می‌شود. این زبان ویژگی‌های جالبی سمت سرور برای برنامه‌نویسان دارد. به همین دلیل است که پی اچ پی به‌عنوان یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی محبوب طراحی سایت معرفی شده است.


متلب Matlab


کسانی که به حوزه برنامه‌نویسی علاقمندند حتماً بارها نام متلب را شنیده‌اند. متلب زبان برنامه‌نویسی نسل چهارم و جز زبان‌های سطح بالا محسوب می‌شود. این زبان از دو واژه matrix و laborarty ترکیب شده و به matlab معروف شده است.
متلب یک زبان متن‌باز نیست و برای تهیه آن باید هزینه پرداخت کنید در این صورت به مدت ۳۰ روز می‌توانید از آن استفاده کنید. متلب مجموعه نرم‌افزاری است که در آن می‌توانید محاسبات عددی خود را اجرا کنید. از این زبان در رشته‌های مهندسی، فیزیک، شیمی، ریاضی بیشتر استفاده می‌شود.
از جمله این کاربردها می‌توان به زیست‌شناسی محاسباتی، پردازش فیلم و تصویر، امور مالی محاسباتی، سیستم‌های کنترل خودکار اشاره کرد.


به زبان مهندس‌ها حرف بزنید!


اگر با مطالعه این مقاله تصمیم گرفتید وارد دنیای برنامه‌نویسی بشوید و به آن سلام کنید، بهتر است اول‌ازهمه زبان موردنظر خود را برای یادگیری انتخاب کنید. همان‌طور که قبلاً گفتیم زبان‌های برنامه‌نویسی قابلیت‌های مختلفی دارند و هرکدام در حرفه و صنعت‌های متفاوت کاربرد دارند.
برای یادگیری برنامه‌نویسی تحت وب و ویندوز می‌توانید به سایت شرکت‌های برنامه‌نویسی مراجعه کنید و از خدمات آن‌ها استفاده کنید. شرکت برنامه‌نویسی گونش بیلگی سایار سهند یکی از همین مجموعه‌های برنامه‌نویسی است که در زمینه طراحی وب فعالیت می‌کند و خدمات مناسبی در همین راستا برای کاربران خود در نظر گرفته است که می‌توانید به نشانی سایت مراجعه کرده و با کارشناسان این شرکت تماس بگیرید.